top of page

Over mij

"Het is absoluut mijn missie om bij te dragen aan betere werkplekken, waar er met trots samen gewerkt wordt en waar er gezamenlijk vervulling ervaren wordt."

2021_05_11_inge-39-min.jpg

Na mijn universitaire studies aan de UGent, heb ik leiding mogen geven in verschillende bedrijven aan teams met totaal verschillende uitdagingen. Ondertussen maakte ik kennis met verschillende leiderschapsstijlen.

Ik ervaarde de positieve energie van een leidinggevende die tijd en ruimte maakte om zijn visie te delen. Maar ook de negatieve energie van een leidinggevende die leed aan cynisme en een gebrek aan vertrouwen. Het effect van een teamcoach bij een overnametraject was voor mij het levende bewijs dat verandering wel mogelijk was. De liefde voor het vak was geboren.

Ik volgde uiteenlopende professionele coachopleidingen. Bovenal liet ik me inspireren door een aantal fantastische leraren.

 

Het liefst noem ik me nu een facilitator voor groei.

Ik hou van het in dialoog gaan in groep. Voor mij is leren vooral een gezamenlijk proces, vanuit gelijkwaardigheid, waarin je als trainer alleen maar faciliteert.

 

Mijn grote drijfveer is de moed die ik telkens zie ontstaan vanuit de kracht van co-creatie. Zelden zijn het de onfeilbaren die van betekenis zijn geweest in onze levens. Wel zijn het de ‘echte’ mensen die de moed hebben om betrokken te zijn bij doelen en die anderen net daardoor weten te inspireren om ook bij te dragen naar hun beste vermogens. Dan verdwijnt 'ik' en wordt het 'wij', gaat individualisme over in collectivisme. 

 

Dergelijke leiders zorgen voor een goede voedingsbodem, waarin mensen mekaars mentoren worden en elkaar helpen.

Ik ben dankbaar voor een liefdevolle partner, die me altijd steunt. Als bedrijfsleider houdt hij me op ieder moment verbonden met de realiteit van het werkveld.

 

Dankbaar ben ik ook voor onze 2 kinderen, door wie ik de patronen in onze samenleving beter kan zien. Hierdoor kan ik ermee in ontwikkeling gaan.

 

Tot slot kan ik 'mijn' paarden niet vergeten. Paarden zijn altijd al heel belangrijk geweest in mijn leven.

bottom of page